Els darrers anys, les escoles estan fent esforços notables per millorar l’educació multilingüe que ofereixen. Aquest treball sistemàtic i ben orientat donarà com a fruit, sens dubte, la superació definitiva d’un dèficit històric: la capacitat comunicativa dels joves del país en llengua estrangera. Des de la FECC han contribuït mitjançant un programa de formació que les escoles han sumat als mateixos esforços. Un dels elements d’aquest programa és la Jornada d’Escola Multilingüe.

El programa segueix el principi que l’aprenentatge de les llengües s’ha de basar en l’ús freqüent en contextos diferents, tant els escolars -assegurant l’abordatge des de totes les àrees, la coherència metodològica i la programació conjunta, com en altres activitats, augmentant l’exposició a entorns de llengua estrangera mitjançant intercanvis, auxiliars de conversa, estades a l’estranger, etc.

Des de l’escola Mare de Déu de Montserrat s’ha fet la presentació dels tallers en anglès que es fan a l’hora del menjador, explicant el projecte global i la realització d’un taller de pràctic amb alumnes de l’escola i participants de la jornada.

Presentació dels tallers en anglès a la 13a jornada d’escola multilingüe

La nostra filosofia, les coses s’aprenen fent-les, #somMontserrat